Facebook Twitter Gplus RSS
formats

Dialogmøde i Byrådet 28/10-2013 af Morten S. Dippel

Silkeborg Byråd – Indlæg Morten Spaabæk Dippel 28 okt 2013

Kære Byråd

I har alle modtaget vores brev fra advokat Jørgen Chr Dan-Weibel, der støtter os i kampen med at få ophævet TVANG til fjernvarme.

For at gøre det mere enkelt (for det er indviklet lovstof) er her i overskrift det advokaten skriver:
Varmeforsyningsloven giver et byråd mulighed for at pålægge et afgrænset område tilslutningspligt til en bestemt opvarmningsform (fjernvarme) så længe at den effektive strømkapacitet ikke overstiger 25 MH strøm.
Silkeborg´s kraftvarmeværk har en effekt på 102 MH – dvs tilslutningspligten iht varmeforsyningsloven ikke gælder i beslutningen taget 27 feb 2012.
I jeres dagsorden pkt 3 – lokalplan for Forsyningen, grønne investeringer – de skulle have været indeholdt i projektforslaget fra jan 2010 om hvilke omkostninger, der kommer for at omstille Silkeborg fra fossilt til grøn energi. Det skal betales af brugerne og omkostningen er ikke indeholdt projektforslaget. Så hvis I godkender projektforslaget, kan I ikke lægge Lysbro, Funder og Funder Kirkeby til grund herfor.
Sammenholdt med de mange faktorer vi er kommet med, anfægter vi gennem vores advokat, beslutningens gyldighed og skal ophæves øjeblikkeligt. Samtidig forbeholder vi os ret til at kræve økonomisk erstatning, fra de af jer der pålagde os tvangen.

 

Energistyrelsen har sagt – ”stop udrulning af fv” I har modtaget brevet fra os
HMN som I også har modtaget, bekræfter – fv er og bliver en dyr opvarmningsform ift fjernvarme.
I har haft alle muligheder for selv at trække tvangen tilbage – nu har I alle vores synspunkt liggende – at beslutningsgrundlaget er forkert, og derved er beslutningen ugyldig.
Brevet kommer til at indgår som del i sagsbehandlingen ved energiklagenævnet.

 

Endnu engang kan jeg kun opfordre jer til, at nærlæse lovstoffet og sammenholde det med de mange faktorer vi er kommet med gennem tiden, og derved vil I når I har læst lovene igennem, komme til samme konklusion – nemlig at beslutningen er taget på forkert grundlag, projektforslag er mangelfulde, der mangler information fra kommunen til borgerne og at den er ugyldig.

 

Morten S. Dippel
Funder Kirkeby

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
Kommentarer lukket til Dialogmøde i Byrådet 28/10-2013 af Morten S. Dippel  comments