Facebook Twitter Gplus RSS
formats

Dialogmøde i Byrådet 25/2-2013 af Morten S. Dippel

Silkeborg Byråd 250213

 

Jeg skal gøre det kort denne gang.

Hans Okholm – med dine udtalelser til TV2OJ 28 jan 2013, vil jeg gerne du præcisere helt præcis, hvorledes udarbejdelsen af projektet med TVANG er sket, især når du siger til TV2OJ:

  • Forventede ej at være tæt nok på, ikke sikker nok
  • Ej undersøgt grundigt nok
  • Så godt som vi kunne
  • Efter regler vi troede var passende
  • DKK 125.000 vil du heller ikke selv punge ud med
  • Bruge de regler der er

 

Ud fra dette, erkender du at der er begået fejl og at I ikke har sat jer ind i hvilke konsekvenser TVANGS beslutningen har – alt det vi nu gennem et år har fremlagt gang efter gang, bliver nu endelig anerkendt. Det jeg blot ikke ser fornuften i – du pålægger os urimelige udgifter, nedskriver ALLE ejendomme i værdi, og vil ikke tage stilling til konsekvenserne. Samtidig siger du at du heller ikke vil betale for installationer op til DKK 125.000, og at du også vil bruge de samme regler som vi gør. Fjern TVANGEN.

 

Du taler med 2 tunger – du finder det helt rimeligt, at 1000 ejendomme pålægges uhørlige udgifter, men selv vil du ikke betale så meget for din egen beslutning. Man kan næsten få den tanke, at hvis nyudstykningen tilfældigvis lå i dit område, så ville fjernvarmen ikke blive udlagt med TVANG – pga omkostningerne. 

 

At du siger at projektet er der ikke stillet spørgsmål ved – er direkte modstrid med sandheden.

 

Lars Faarup – det var glædeligt at læse referatet fra S-gruppens GF i Funder/Kragelund – netop at som I har været med til at indføre TVANG – som jeg har sagt fra dag 1 – nemlig at TVANG er en tabersag.

 

Borgmester Hanne Bæk Olsen – jeg skal gentage mit forslag til dig – når Helle T kan trække en betalings ring omkring KBH, så kan du også som dette byråds øverste medlem, trække TVANGEN tilbage. Din Udvalgsformand har netop på TV2OJ bekræftet at projektet IKKE har været undersøgt grundigt nok, og at i indtil nu ikke har haft interesse om den enkelte borgeres økonomi – er det eneste fornuftige at trække TVANGEN tilbage. Energiklagenævnet har også sat en kæp i hjulet for projektet, og bekræftet vores argumentation overfor jer – kan vi nu forvente at demokratiet trods alt tages i brug igen, eller vil du fastholde (for at bruge ref. fra S-Funder/Kragelund) at en TABERSAG som denne, er det rigtige at afslutte din borgmesterperiode på?

 

Stil jer alle spørgsmålet, ER JEG TRO MOD MIG SELV – kan jeg se mig selv i øjnene ved at pålægge tilfældige borgere urimelige udgifter, som jeg ikke selv vil betale for, hvis det var tilfældet i mit eget område? Hvorfor er det så vigtigt for Silkeborg Kommune at fastholde TVANG, når kommunerne rundt i landet indser, at TVANG er ikke det rigtige middel at bruge i et frit moderne demokratisk samfund i 2013.

 

Morten S. Dippel

Funder Kirkeby

 

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
Kommentarer lukket til Dialogmøde i Byrådet 25/2-2013 af Morten S. Dippel  comments