Facebook Twitter Gplus RSS
formats

Dialogmøde i Byrådet 27/5-2013 af Rita Henneberg

Published on 27. maj 2013 by in Byrådsmøde

Silkeborg Byråd 27. maj 2013

 

Kære Byråd – jeg vil lige gøre status på diverse prisudviklinger, bla. hentet fra PMKUdvalgets egne referater.

20 dec 2011 kostede en fjernvarme Unit 6000 DKK– den steg med 100% til ml 10-12000 DKK af ref 07 feb 2012. I samme periode fra samme ref. falder et naturgasfyr fra 43800 DKK til 30-43000 et fald på 25%

I tidsrummet er fjernvarme steget fra 497 – 580 – 635 KwH, samt m²afgift er steget fra 15 – 19 kr/m² Og det alt imens at naturgassen har holdt sig stabil, end dog samlet set værende faldende. Investeringen for fjernvarme, er iflg de farvestrålende misvisende udsendelser fra Forsyningen ”kun” 35200 + skjulte følgeomkostninger, så mange husejere lander med en regning på ca 70000 (de ældre 70´er huse på op til 130.000) inden installationen er færdig. De penge vil ALDRIG blive betalt tilbage som en positiv investering. Modsat et nyt naturgasfyr, det gamle hægtes af bøjlerne og et nyt hænges op UDEN skjulte følgeomkostninger. Det kan lade sig gøre for 33500 – tilskud fra HMN på 2800 og minus håndværkerfradrag 5000 altså en slutpris på 25-26000 DKK. Den investering er tjent hjem på 6-7 år. Kære Byråd, hvori ligger det økonomiske incitament for os boligejere at fjernvarme TVANG er økonomisk fordelagtig? – nå ja jeg husker lige borgmesterens ord ”den enkeltes økonomi interessere os ikke” Incitamentet for at springe på når vejen graves op FINDES ikke. Vores beregninger viser at har man hus på +180 m² med gasforbrug +2000 m³ – så er der minimal besparelse på fjernvarme – det er korrekt. Ellers vil INGEN opleve at få en lavere varmeregning.

 

Fjernvarme er et spildprodukt af el-produktion. Silkeborg Kommune vil investere mio DKK i solceller for at lave grøn strøm – fin tanke, konsekvensen er blot, at jo flere solceller Silkeborg Kommune sætter op, des mindre strøm skal der produceres og derved stiger varmeproduktionen. Den øgede udgift er der kun de ”glade kunder” – altså de der er fanget i fjernvarmenet – til at betale.

Ombudsmanden har også meldt tilbage at han ikke kan gå ind i sagen så længe der ikke ligger en endelig afgørelse. Hvorfor står det ikke i referatet til avisen, som den gode Jens Andersen har skrevet?

 

Hvorfor skriver og fortæller I kun det der er til fordel for kommunen? Alt det negative, følgeomkostniger, miljøbelastning og øgende udgifter – det står der INTET om i det der sendes ud i denne sag.

 

Det er blevet os oplyst at de maskiner der bruges til at grave veje og fortove op, IKKE skal have miljøcertificering. Så i ”miljøets” tegn, sviner maskineriet igennem byer og forurener maximalt. Hvorfor skal de maskiner der bruges til nedgravning ikke være certificeret? Kør en lastbil gennem Århus uden Miljøcertifikat, og modtag en kæmpe bøde for det.

 

Søren Kristensen har du kigget det misvisende materiale igennem der sendes ud, samt beregningsmodellen? Til materialet der bruges som lokkemad, det er fint og flot – men har du læst det? Jeg tager lige et par eksempler her.

Beregneren på Forsyningens hjemmeside er også misvisende. Den anvendte gaspris er for høj, samt omregningsfaktor fra naturgas til fjernvarme er forkert. Jyske Bank har heller ikke et 5% lån som man kan få ifølge beregneren. Det ender med et misvisende billede af de reelle priser, og som vildleder forbrugeren. Konkurrencestyrelsen ser nærmere på dette i øjeblikket.

Søren Kristensen – jeg spurgte dig sidste gang om du har set materialet – kan du stadig stå inde for det?

 

Gør det nu frivilligt om man ønsker at belaste sin egen pengepung og miljøet mere ved at tilslutte sig fjernvarme. Den såkaldte nødvendighed at pålægge en bestemt gruppe borgere en ekstra KÆMPE skat hører til i den gamle østblok og ikke i et nutidigt demokratisk samfund. I denne sag har demokratiet lidt et nederlag, der igen og igen vil forfølge jer indtil i trækker TVANGEN tilbage. S-Formand i Funder-Kragelund har trukket sig på grund af denne sag…det er ligegodt bemærkelsesværdigt at det heller ikke har noget konsekvens på pistolpolitikken der føres. Lars Faarup jeg har spurgt dig et par gange, hvad der gør fjernvarme så meget bedre at du stemte for, og ikke som de selv skrev i A-Dialog at du var modstander – jeg venter stadig et svar fra dig.

Rita Henneberg
Funder

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
Kommentarer lukket til Dialogmøde i Byrådet 27/5-2013 af Rita Henneberg  comments