Facebook Twitter Gplus RSS
formats

Dialogmøde i Byrådet 26/01-2015 af Morten S. Dippel

 

Silkeborg Byråd 26 jan 2015

 

Lad mig indlede med at ønske godt nytår – og lad 2015 blive året hvor man her i byrådet indser at TVANG ikke er det rette middel at bruge. Det er naturligvis TVANG til fjernvarme i Lysbro, Funder og Funder Kirkeby jeg mener.

 

Dialog omkring problemstillingen – og de mange valgløfter fra kommunalvalget 2013 – sendte et helt klart signal fra jer politikerne, at TVANG var et uvæsen man ville til livs.

For de af jer, der skal have opfrisket hukommelsen, så har jeg her de valgfoldere som mange medlemmer af dette byråd brugte i valgkampen – at TVANG ikke hører hjemme i Silkeborg Kommune, og man vil arbejde for at ophæve TVANGEN i det berørte område.

 

At I nu efterfølgende fortæller, at vi i SilkeborgModFjernvarmeTvang har opnået meget, nemlig at der ikke vil komme TVANG andre steder……det hjælper os TVANGSpålagte borgere bare ikke noget. For at de valgløfter der blev fremsat i valgkampen kan stemme overens med virkeligheden, så skal TVANGEN ophæves.

Energimæssigt modsiger Silkeborg Kommune også sig selv. Hvordan vil I reducere CO2 udslip, når varme kun kan produceres på naturgas og eller fyringsolie? Alene varmetabet i rørene er så stort, at sneen smelter på vejen! Det var tydeligt at se her på de snedækkede veje, hvor fjernvarmerør løber på tværs af vejen.

 

HMN kender kun til denne ene TVANGSsag i Danmark. Andre steder (Middelfart, Langeland, Skævinge) er TVANGEN af politikerne blevet fjernet igen. Det samme kan I gøre.

Silkeborg Forsyning (og det må Leif Bæk som formand for forsyningen kunne bekræfte) at hvis tilbagebetalingstiden bliver ændret fra 12-20 år, så er det ikke nødvendigt at fastholde TVANGEN.

 

Hvorfor tager jeg så ordet her igen? Det gør jeg udelukkende fordi denne sag er af så principiel karakter – og jeg vil blive ved med at opfordre jer til at ophæve TVANGEN, indtil den dag i gør det. Det er sølle, at Silkeborg Kommune som ønsker sig landets bedste nærdemokrati – men hvorfor lytte til borgerne når I alligevel gør det der giver jer mest prestige? Og sige at TVANG er en succes – er en sandhed der skal tages med et gran salt – selvom der tilsluttes mange husstande, så er modstanden mod TVANG ikke blevet mindre – tværtimod. Som jeg har sagt fra dag 1 – rul gerne fjernvarmen ud, men gør det UDEN TVANG – det skal være frivilligt om man ønsker at tilslutte sig.

 

Nu er der jo også en stigende mængde biogas der fremføres med det eksisterende gasnet – men BIOGAS underkendes også af Silkeborg Kommune. Og det er klart at det underkendes ”for så vil man kunne opnå fritagelse fra fjernvarmeTVANG” (selvom Kommunen slår sig stort op på at fyre med biogas) det så selvmodsigende som noget kan være.

  • Til jer der i valgkampen fremsatte budskabet om at TVANG skal fjernes, hvornår kan vi regne med at I træder i karakter?
  • Hvornår vil byrådet rette op på det tidligere byråds fejlagtige beslutning?
  • Mener I fortsat det er rimeligt at pålægge os borgere urimelige ekstra udgifter?

 

Er der noget nyt jeg har fremført – næh egentlig ikke, men jeg har stillet konkrete spørgsmål som ikke bare kan fejes af bordet.

 

Morten S. Dippel
Funder Kirkeby

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
Kommentarer lukket til Dialogmøde i Byrådet 26/01-2015 af Morten S. Dippel  comments