Facebook Twitter Gplus RSS
formats

Dialogmøde i Byrådet 27/01-2014 af Morten S. Dippel

Silkeborg Byråd 27 jan 2014

 

Kære Byråd

 

En helt ny sammensætning, og ny ledelse – tillykke til Borgmester Steen Vindum med valgsejren.

 

Vi fra SilkeborgModFjernvarmeTvang har i starten af januar sendt alle medlemmer af byrådet en åben invitation til yderligere dialog omkring den forkerte beslutning der blev taget 27 feb 2011. Invitationen er stdig gældende, nærmere information følger. Vi har den forhåbning at alle jer der i jeres valgmateriale sagde ”NEJ til fjernvarmetvang” at I står ved jeres valgløfte og inden for kort tid, bringer TVANGEN til afstemning her i byrådssalen igen.

 

Det er også vores forhåbning at alle vil være meget mere lydhøre end det foregående byråd. At I ved godt, at TVANG til en bestemt opvarmningsform, hvor allerede velfungerende solfangeranlæg NEDTAGES i forbindelse med etablering af fjernvarmen i de forskellige ejendomme ikke er den rigtige vej at gå. Det er ikke i naturens og CO2 nedbringelsen interesse, at I vil fastholde beslutningen. Sagt på en anden måde: Silkeborg Forsyning/Fjernvarme kan KUN afbrænde selv samme naturgas og/eller fyringsolie, med enormt varmetab i ledningsnettet til følge – og derudover først nu vil tilkøbe jord til at opføre det ”fleksible” varmesystem. TVANGEN er sneget ind af bagdøren, uden at alle faktuelle oplysninger var til stede.

 

Vi har også gentagne gange spurgt den nuværende formand for Forsyningen, om han kan stå inde for ”salgsmaterialet” At man trykt kan overlade sit hus og ejendele til en yderst professionel samarbejdspartner. Det er efterfølgende flere gange blevet påtalt, at der IKKE er nogen projektstyring, at forsyningen uden forudgående aftale kommer og vil i gang, at man fjerner belægningssten, smider byggeaffald på granitskærver, trykker indkørsler flade, laver klamphuggeri, og ødelægger materiale i husene. Manglende afskærmning og oprydning efter dagens arbejde, er blevet påtalt utallige gange – og hver gang man henvender sig til forsyningen omkring disse fejl og mangler – kommer svaret: ”vi tager det seriøst” men virkeligheden afspejler noget helt andet. Der sker ingenting. Ved så at være vedholdende, så holder Forsyningen helt op med at reagere. Man har også store problemer i at kende forskel på offentlig og privat grund – dvs. man graver bare som det passer uden forudgående at undersøge skelpælenes placering. 2-3 tilfælde af sprængte vandrør, efter installation af fjernvarme. ”nej det har vi aldrig oplevet før” er svaret…..

 

Hvordan kommer vi så videre? Jo vi har forslag til hvorledes flertallet af byrådet kan komme ud af TVANGEN på en fornuftig måde, som vi gerne vil i dialog med jer om. Ligeledes hvordan Silkeborg Kommune/Forsyning kan spare 100 mio DKR på – har vi også forslag til.

 

Ved at TVINGE fjernvarme ned over hovedet på os, fratager I også med et slag vores egen mulighed for at tænke i grøn energi (som ØGER værdien af husene) i stedet for som det er nu, at påtvinge mange borgere en stor ekstra regning, som aldrig vil blive tjent hjem igen.

 

Mange sager ligger lige nu og afventer afgørelse i Energiklagenævnet. Men man kunne også forud have undersøgt Varmeforsyningsloven, der giver mulighed for at påtvinge fjernvarme – men kun hvis el-produktions-effekten er op til 25 MW. (Silkeborg har en el-effekt på 102 MW og er derved ikke omfattet af Varmeforsyningsloven.) Vi venter spændt Energiklagenævnets afgørelse.

 

Sammensætningen af dette byråd, viser at der er klart flertal af politikere der er modstandere af TVANG. Vi vil på det kraftigste opfordre jer til i lige netop denne sag, at lade jeres valgløfte står til trone og ved demokratisk afstemning at ophæve TVANG til fjernvarme. Husk på vi er ikke modstandere af fjernvarme, vi er modstandere af TVANG til fjernvarme – vi vil i et frit demokratisk samfund, selv bestemme hvorledes vi ønsker vores ejendomme opvarmet. Om man ønsker at tilslutte sig skal være helt op til den enkelte.

 

Morten S. Dippel
Funder Kirkeby

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
Kommentarer lukket til Dialogmøde i Byrådet 27/01-2014 af Morten S. Dippel  comments