Facebook Twitter Gplus RSS
formats

Dialogmøde i Byrådet 28/04-2014 af Morten S. Dippel

Silkeborg Byråd 28. april 2014

 

Kære Silkeborg Byråd.

 

I vores egen invitation fra 04. feb 2014 – hvor vi ønsker et møde omkring TVANGs udrulningen til fjernvarme og har forslag til hvorledes Kommunen kan komme ud af TVANGEN på fornuftig vis, har vi efter jeres ønske afholdt os fra at tage ordet på byrådsmøderne i februar og marts måned. Det har vi gjort af hensyn til at give formanden for Plan- Miljø- og klima udvalget Hr Jarl Gorridsen m.fl. mulighed for – som et svar jeg har fået – ”at man vil vende tilbage og finde fælles fodslaw” Efterfølgende har Jarl Gorridsen og jeg været i telefonisk kontakt, og ønsket om et møde som jeg hører dig sige, er der fortsat.

 

Kan du give mig en tilbagemelding på hvornår vi kan sætte os sammen?

 

Samtidig er TVANGsudrulningen igen begyndt i Lysbro – med de gevaldige gener det så medfølger. Energiklagenævnet er lige på trapperne med afgørelser (Silkeborg Kommune har også modtaget brevet fra EKN) at afgørelserne vil komme i april, maj og juni måned.

 

Mit forslag til Borgmesteren og PMK-udvalget er så – slå lige koldt vand i blodet og afvent afgørelserne. Falder de ud til vores side, så har Silkeborg Kommune endnu et stort forklaringsproblem.

 

Hvorfor ikke lige vente med at begynde TVANGSudrulning til EFTER afgørelserne foreligger?

Det er forhåbentlig ikke de 3 mdr udskydelse der kan vælte projektet.

 

Et andet underligt aspekt, der er kommet ind i TVANGs sagen.

Lokalt må vi ikke bruge biogas – ”fordi så vil mange opnå fritagelse til TVANG”

Selv har Silkeborg Kommune nu købt biogascertifikater, og kalder sig derved ”grøn”

 

Hvori ligger forskellen?

 

SilkeborgModFjernvarmeTvang har hele tiden sagt, at udrulning af fjernvarme er som sådan ok, det skal bare foregå UDEN TVANG. At få ophævet TVANG er vores mål, og det er derfor vi gang på gang tager ordet her i byrådssalen. TVANG til et forældet opvarmningssystem, der er til mere gene og besvær end det gavner miljøet, er vel ikke det Borgmester Steen Vindum vil huskes for?

 

Hvorfor Hr Borgmester – ikke gøre som på Langeland, i Skævinge på Sjælland at droppe TVANG? Du vil stå meget stærkere som en Borgmester der turde gøre det eneste rigtige – nemlig at stå ved at TVANG ikke er noget Silkeborg Kommune bruger.

 

Ud over TVANGEN, som vi arbejder på at få ophævet, så er der jo også alle de andre ”følgeskader” som Byrådet her må tage stilling til. Varmepriser der ligger op til 50% højere end beregneren, sprængte vandrør (som iflg Forsyningen aldrig sker), efterlader borgere i et økonomisk morads (uden så meget som høre noget som helst fra Forsyningen) Funder Skole – sidder elverne og fryser på 6 uge nu – pga sprængte rør, absolut INGEN projektstyring, osv osv. Jeg ved godt at dette ikke har direkte noget med TVANG at gøre, men det er vigtigt at I også herinde i Byrådet er informeret om det der foregår i området.

 

Afslutningsvis, vil jeg lige gentage mine spørgsmål til Byrådet, som jeg håber I vil give tilbagemeldinger nu:

  • Hvori ligger det fornuftige at TVANGSudrulning fortsætter, når vi ved at EKN er lige på trapperne med afgørelser?
  • Hvori ligger forskellen på private biogascertifikater (der giver fritagelse til TVANG) og kommunale biogascertifikater?
  • Hvori ligger det at når Kommunen/Forsyningen har besluttet at udrulle med TVANG, hvorfor oplyser man så ikke borgerne samtidig om, hvorledes de kan slippe for TVANG?
  • Hvad vil man gøre for at rette op på beregneren, så den giver et retvisende billede?
  • Hvad vil man gøre for at rette op på alle de ting som er følgeskader fra TVANG?

 

Jarl Gorridsen – jeg afventer din udmelding på hvornår vi kan sætte os sammen.

 

Spørgsmålene ligger umiddelbart til at sige, at det er Forsyningens ansvar – men da Forsyningen er et Kommunalt ejet selskab, med Formandsposten besat af et byrådsmedlem, er det i den sidste ende Byrådet der sidder med det endelige ansvar.

 

Morten S. Dippel
Funder Kirkeby
 

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
Kommentarer lukket til Dialogmøde i Byrådet 28/04-2014 af Morten S. Dippel  comments