Facebook Twitter Gplus RSS
formats

Igen blev der talt til de døve

Igen blev der talt til den døve forsamling i byrådssalen. Tilsyneladende er der stadigvæk ingen af dem der har forstået budskabt. Mens vi venter på at klagesagerne bliver afgjort, så vi kan kommer igang med retsagen, så kan i her læser Jørn Rye Rasmussens kommentar til gruppen efter byrådsmødet. Her skinner SF's sande arogance tydeligt igennem.

 

Til gruppen fra Funder og Lysbro

 

Som politiker er man jo borgernes repræsentanter og er valgt af dem. Derfor skal man altid være parat til at være i dialog. Jeg lærte engang, at der var to afgørende forudsætninger for en ægte dialog, nemlig 1) at man havde tillid til modpartens gode vilje, og 2) at modpartens havde tillid til ens gode vilje. Jeg har ved de seneste to byrådsmøder oplevet, at tidspunktet for en tillidsfuld dialog for længst er passeret. Måske kan man finde tilbage til dialogen, men det fordrer efter min private opfattelse stor selvransagelse hos jer i ”gruppen”. Når Morten Dippel før sommerferien i en meget omfattende redegørelse beder om svar på et hav af spørgsmål, og efterfølgende – efter meget lang sagsbehandling – får de efterlyste svar, så stiller han sig op på byrådsmødet 27.8. og postulerer, at han mangler svar på 8 spørgsmål, så mener jeg, vi er langt ude i skoven. Jeg kan ikke se ”den gode vilje”. Det ligner mere en kampagne i stil med den, nogle af os kan huske fra kønsrolledebatten i 70erne, hvor en kvindegruppe (vistnok lidt i spøg..) sagde, at ”mænd har kun to fejl: alt hvad de siger og alt hvad de gør”. Sådan oplever jeg, at tonen efterhånden er fra jeres side. Det kan måske være meget bekræftende for de frelste, men det siger dybest set kun noget om ”afsenderen”.

 

Det samme kan siges om Rita Hennebergs indlæg på byrådsmødet i juni og nu igen på mødet i august. Jeg er svoren tilhænger af ytringsfrihed og jeg har det helt som Voltaire, der i en forfatningsdiskussion i 1793 i det franske deputeretkammer sagde til en politisk modstander: ”Min herre, jeg er uenig med Dem i alt, hvad De siger, men jeg vil dø for Deres ret til at sige det”. Den holdning trækker Rita Henneberg store veksler på! Det falder i den sidste ende tilbage på jer i gruppen, men det afspejler måske bare gruppens bredde.

 

Jeg ser frem til resultatet af jeres interne overvejelser frem mod en forhåbentlig bedre dialog.

 

Jørn Rye Rasmussen, byrådsmedlem for SF

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
Kommentarer lukket til Igen blev der talt til de døve  comments