Facebook Twitter Gplus RSS
formats

Indlæg til Dialogmøde i Byrådet 28/1-2013 af Rita Henneberg

Silkeborg Kommune Byrådsmøde den 28.01.2013

Godt nytår…. Nu skriver vi 2013, og det er i November, at der er kommunalvalg. Os borgere fra Lysbro, Funder og Funder Kirkeby, vi tæller som bekendt mere end 2000 stemmer.

Det vil gavne Silkeborg Kommune, at komme os borgere i møde med en udstrakt hånd, og det kan i gøre ved at ophæve den tvang, som kommunen har pålagt os med tilslutningspligt til fjernvarme.

Ved byrådsmødet den 22.01.2012 kalder Hr. Jørn Rye Rasmussen partiet S.F., i daglig tale for Sund Fornuft.

Er det sund fornuft, at tvinge mere end 2000 borgere med tilslutningspligt til fjernvarme ? Det er diktaturret, og det modsatte af sund fornuft. Vi borgere har omkonverteret til naturgas af frivillighedens vej, og nu skal vi omkonverteres igen, men denne gang med tvang. Det er gået tilbage for Silkeborg Kommune. Den laver HOVSA løsninger, og har fravalgt borgernes meninger. Det er usundt fornuft i et valgår, og med et ønske om, at blive Danmarks bedste nærdemokrati. Det holder ikke i byretten.

Region Midtjylland er en af de 3 regioner, hvor tvangsauktionerne i særdeleshed har sat familierne på gaden. Er det sund fornuft? Vi har endnu i erindringen, at huset i Funder på 120 kvadratmeter. Her måtte sælger fratrække 100.000 kr. af salgsprisen. Årsagen var: tilslutningspligt til fjernvarme.

Den 17.01 modtog jeg Natur Magasinet fra HMN.

HMN skriver, at vi borgere skal tænke os godt og grundigt om en ekstra gang, inden vi tager imod et tilbud om at skifte til fjernvarme. Naturgassen er mange gange det billigste valg. Silkeborg Kommune er medejer af HMN. Den har 3 repræsentanter siddende i Repræsentantskabet i Viborg. Hov denne holder da heller ikke i byretten. Det ene øjeblik tvinges borgerne til fjernvarme, og det andet frarådes borgerne fjernvarmen, da fjernvarmen er alt for dyr i forhold til naturgassen. Kære byråd, tror i, at vi sover i timen?

Den sidden regering har en ambition om, at Danmark skal være fossil fri, til fordel for vedvarende sol og vind-energi, men det er ikke vedtaget ved lov. Det står heller ikke i nogen energipolitisk aftale. Det er et politisk mål. Det skriver HMN i Natur Magasinet den 17. Januar 2013.

Et politisk mål er ikke en lov.

Flere af os borgere i tvangs-tilslutningsområdet er hårdt ramt af den økonomiske krise, som Danmark befinder sig i, blot en af de mange bankkrak, f.eks. Roskilde Bank har kostet hver eneste dansker 8000 kr.

Fru Borgmester, nu du har trukket salget af forsyningerne tilbage, vil os borgere kraftigt opfordre dig til at ophæve tvangstilslutningen.

Du får endnu en chance, til at rette op på den respekt, som du har sat oversty.

Fjern tvang til fjernvarme. Det har de gjort i Himmelev ved Roskilde. Når de kan, kan du også. I er socialdemokratiske partifæller.

Citat fra Leif Bæk:
Der er aldrig et forkert tidspunkt at gøre det rigtige på.

Mine spørgsmål:

Fru borgmester – Vil byrådet ophæve tvangstilslutningen til fjernvarme i Funder, Funder Kirkeby og Lysbro, nu da salget af forsyningerne er trukket tilbage ?

Søren Kristensen – Jeg mangler stadig at få svar på mit spørgsmål fra sidste byrådsmøde om at du siger, at vi helt har misforstået situationen ?

 

Rita Henneberg

Funder

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
Kommentarer lukket til Indlæg til Dialogmøde i Byrådet 28/1-2013 af Rita Henneberg  comments