Facebook Twitter Gplus RSS
formats

Silkeborg Kommune er til Dumpekarakter i Nærdemokrati!!!

23 maj 2013.

 

Silkeborg Kommune vært ved Landskonference om nærdemokrati den 30.05.2013.

 

Ja, sådan stod det at læse i Midtjyllands Avis den 12.03.2013.

 

Videre stod der at læse, at konferencen holdes sammen med repræsentanter fra Silkeborg, Faaborg-Midtfyn, Holbæk, Svendborg og Vordingborg Kommuner, samt at Marianne Thyrring, en repræsentant fra regeringen, er sendt på rundtur til landets kommuner for at registrere, hvordan nærdemokratiet  udvikler sig. Hvor er de resterende 93 kommuner henne? Silkeborg Kommune har en vision om at blive landets bedste nærdemokrati. Er det ud fra fem kommuners vurderinger? Ja, dertil må ytres, at visionen er der, men det praktiske fungerer ikke.

 

Hvordan er det nu, at kodeks for godt nærdemokrati lyder:

 

Tidlig inddragelse af borgerne, Forventnings-afstemning, Dialog, Koordinering, Saglighed, Kommunikation i øjenhøjde, Synlighed. Har Silkeborg Kommune indfriet Kodeks?

 

I foreningen Silkeborg Mod Fjernvarme Tvang har vi kæmpet i 2 år uden at blive lyttet til, nærdemokratiudvalget har end ikke haft vores problem med på et møde, før et venligt medlem i nærdemokratiudvalget gik ind i sagen.  
Nu er der en mødedato. Formand Hr. Anders Henriksen har udtalt, at han fandt det unødvendigt at blande sig, da klima, Plan og Miljø-udvalget havde fin styr på det.

I Lysbro, Funder og Funder Kirkeby er vi 950 grundejer, som er blevet pålagt tilslutningspligt til fjernvarme, og det til trods for, at vores lokalråd har sendt et brev til Silkeborg Kommune den 26.07.2011, hvor lokalrådet opfordrer kommunen til at lægge tilslutningspligt, hvor der tales om nye boligudstykninger, og fritager boligejere med eget eksisterende varmeanlæg tilslutningspligt til fjernvarme.

Lokalrådet skriver videre, at tilslutning til fjernvarme må være et valg, som den enkelte boligejer kan vælge, hvis det er attraktivt.

Det kan ikke være rigtigt, at eksisterende boligejer, der har haft udgifter til varmeanlæg, skal være med til at finansiere nye boligområders varmeforsyning.

 

Lokalrådet anbefaler, at Kommunen ændrer tilslutningspligten for eksisterende boliger, til et tilbud om tilslutning til fjernvarme.
Ingen reaktion fra Silkeborg Kommune.
Vi borgere fra foreningen SMFT. har indsamlet underskrifter mod tvangen, af flere omgange, og overrakt Silkeborg Kommune.
Ingen reaktion. Vi står på talerstolen ved hvert eneste byrådsmøde, og bliver ved til byrådsvalget den 19 november, og taler vores sag .
Ingen reaktion fra Silkeborg Kommune.
Er det  vejen frem, til at blive landets bedste nærdemokrati?
Nej, det er dumpekarakter, og landets værste.

 

Rita Henneberg,

Funder,

Silkeborg Mod Fjernvarme Tvang.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
Kommentarer lukket til Silkeborg Kommune er til Dumpekarakter i Nærdemokrati!!!  comments