Facebook Twitter Gplus RSS
formats

TVANG er blevet til valgkamp

I læserbrev 16 sep melder Lars Faarup (A) sig endelig ind i debatten om TVANG til fjernvarme.
Det undrer mig stadig at Lars Faarup i A-dialog umiddelbart op til beslutningen om TVANG, var meldingen ”der skal ske væsentlige forbedringer” inden Lars Faarup kan stemme for TVANG.
Jeg har nu siden 27 feb 2011 forsøgt – uden held at få et fyldestgørende svar fra Lars Faarup – hvad der er blevet så markant bedre, at du stemte FOR TVANG, og dermed gav borgerne i Lysbro, Funder og Funder Kirkeby, en regning der ALDRIG vil blive tjent hjem. igen.
Samtidig har du med JA til TVANG været medvirkende til at NEDSKRIVE hele boligværdimassen (950 husstande a DKK 70.000 i gennemsnit) med 66.5 mio DKK i de TVANGSBELAGTE områder. Er det fornuftigt? NEJ. Derfor beder jeg dig endnu engang at redegøre, hvad der er blevet så markant bedre at det blev JA til TVANG.

Samtidig har du ved selvsyn set, hvilke katastrofale økonomiske følger beslutningen har for os berørte borgere.

I Varmeplanen, fremgår det TYDELIGT, at først tilsluttes Lysbro, Funder og Funder Kirkeby, dernæst følger Virklund, Sejs-Svejbæk og Resenbro mv. Det er med Varmeplanen besluttet, at ALLE små byer rundt om Silkeborg skal have Fjernvarme (om de vil eller ej) – og med den vedtagne varmeplan, kan TVANGSMONSTERET ufortrødent nedbryde borgernes økonomier.

Det er lykkedes os at fastholde debatten og vedholdende at blive ved med at fortælle hvad TVANG indebærer. STOP nu udrulningen, find kompensationsmuligheder for de der er TVUNGET på et forældet varmesystem. Ved vores vedholdenhed er TVANG til fjernvarme nu blevet et VALGKAMP-emne. Vist ikke lige det I havde regnet med da I vedtog beslutningen om TVANG. Mon ikke et nyt Byråd ser fordelen i at rulle TVANGEN tilbage?

Det fornemste en politiker kan gøre er OFFENTLIGT at fortælle, at vedkommende tog fejl, og at beslutningen er FORKERT. Hvis der i TVANGSpolitikerne bare er en smule STOLTHED tilbage, så vil det være på sin plads og krybe til korset og indrømme at TVANG til fjernvarme er og bliver FORKERT. At udrulningen stoppes, indtil der er fundet andre måder hvorpå, man med nærdemokrati, borgerinddragelse og høringsfaser kan arbejde positivt med sine borgere. TVANGEN kan meget enkelt ophæves ved at lave TILBAGEBETALINGSTIDEN om til 20 år, i stedet for som besluttet at det er 12 år.
 

Morten S. Dippel
Formand
Silkeborg Mod Fjernvarmetvang

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
Kommentarer lukket til TVANG er blevet til valgkamp  comments